Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grönsakstimbaler

Grönsakstimbaler är gott att servera som tillbehör till både kött och fisk. Koka morot, spenat, broccoli eller valfri grönsak och mixa slät med grädde. Blanda med ägg och tillaga din timbal i ugn. Ett perfekt komplement till måltiden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär grönsakerna i mindre bitar och förväll dem i lätt saltat vatten, knappt mjuka. Häll av allt vatten, krama ur spenaten och fyll på med grädden i kastrullen. Koka grönsakerna mjuka i grädden.
  2. Passera, mixa eller kör grönsakerna i matberedare. Blanda i ägg och krydda med salt och peppar.
  3. Häll upp smeten i välsmorda portionsformar. Täck dem med aluminiumfolie och ställ dem i en liten långpanna i 175°C. Häll varmt vatten i långpannan. Grädda ca 25 min eller tills timbalerna har stelnat. Lossa från kanten och stjälp försiktigt upp på tallrik.
  4. Servera en skiva rökt lax till spenattimbalerna, en skiva skinka till broccoli- eller morotstimbalerna. De passar också som tillbehör till kött eller fisk.
  5. I mikrovågsugn: Koka grönsakerna i ett par matskedar vatten 4-6 min. Täck formarna med smörgåspapper eller plastfilm. Grädda dem på högsta effekt ca 4 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g ansade grönsaker t ex morot, broccoli eller spenat
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer