Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsakspytt med ägg och rostad lök

En enkel och snabblagad grönsakspytt av med knaprig morot, krispig paprika och saftig zucchini. Med stekt ägg till blir den vegetariska pytten extra matigt. Servera gärna pytten från ett stort fat med äggen ovanpå, det blir både snyggt och ser inbjudande ut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär i cm–stora tärningar. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i lika stora tärningar.
  2. Stek morotstärningarna i 2/3 av oljan i en stor stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt lök, paprika och zucchini och stek ytterligare ca 5 minuter på medelvärme.
  3. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  4. Tillsätt bönorna i stekpannan. Krydda med oregano. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek äggen i resterande olja i en annan stekpanna. Salta och peppra.
  6. Servera grönsakspytten med de stekta äggen och rostad lök.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: Uteslut äggen och bjud istället t ex med stekt halloumi, fetaost eller tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 ägg
  • salt och svartpeppar
  • rostad lök till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1367 kJ / 327 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept