Grönsakspytt med ägg och rostad lök

Betyg 2.5 av 5.
45 personer har röstat
0Klimatsmart
Grönsakspytt med ägg och rostad lök

En enkel och snabblagad grönsakspytt av med knaprig morot, krispig paprika och saftig zucchini. Med stekt ägg till blir den vegetariska pytten extra matigt. Servera gärna pytten från ett stort fat med äggen ovanpå, det blir både snyggt och ser inbjudande ut!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Grönsakspytt med ägg och rostad lök

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 zucchini (à ca 300 g)
3 msk olivolja
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 tsk torkad oregano
4 ägg
salt
svartpeppar
rostad lök till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1367 KJ / 327 kCal
Fett19 g
Salt2.1 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Marinerade vita bönor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Niebe - Gambiansk lök- och bönröra
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostsallad med paprika och bönor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad zucchini med vita bönor och fetaost
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk gryta med chorizo och oliver
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med majs- och bönbiffar och tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga