Grönsakspytt med ägg och rostad lök
En enkel och snabblagad grönsakspytt av med knaprig morot, krispig paprika och saftig zucchini. Med stekt ägg till blir den vegetariska pytten extra matigt. Servera gärna pytten från ett stort fat med äggen ovanpå, det blir både snyggt och ser inbjudande ut!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 zucchini (à ca 300 g)
3 msk olivolja
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 tsk torkad oregano
4 ägg
salt och svartpeppar
rostad lök till servering
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: Uteslut äggen och bjud istället t ex med stekt halloumi, fetaost eller tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1367 KJ / 327 kCal
Fett19 g
Salt2.1 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer