Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsakspenne med grilloumi och ruccolapistou

Grönsakspenne med grilloumi och rucolapistou är en god och grann pastarätt som tillagas på en knapp halvtimme. Servera grönsakspastan med stekt grilloumi, rucolapistou och rivna morötter. Toppa gärna med lite extra rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull till pastan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i cm–stora bitar och grilloumin i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Fräs lök, vitlök och zucchini i hälften av oljan ca 5 minuter i en stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt burktomater och socker. Krydda med salt och peppar. Låt koka ca 5 minuter under lock. Koka under tiden klart pastan och gör pistoun.
  4. Ruccolapistou: Skala vitlöken. Mixa vitlök, citronjuice, ruccola (spara gärna några blad till garnering), persilja och olja till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av pastan, men spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port). Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda med tomatsåsen. Håll varmt.
  6. Stek grilloumiskivorna gyllene i resten av oljan ca 2 minuter runtom i en het.
  7. Servera grönsakspastan med stekt grilloumi, ruccolapistou och rivna morötter. Toppa gärna med lite extra ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost i stället för halloumi (finns annars halloumi med lägre laktoshalt).
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 400 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp körsbärstomater (à ca 400 g)
  • 1 tsk socker
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g pasta (gärna fullkornspenne)
  • 2 rivna morötter till servering
Ruccolapistou
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk pressad citronjuice
  • 1 påse ruccola (à ca 65 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3061 kJ / 731 kCal
Läs mer om näringsvärden