Grönsakspenne med grilloumi och ruccolapistou

Grönsakspenne med grilloumi och rucolapistou är en god och grann pastarätt som tillagas på en knapp halvtimme. Servera grönsakspastan med stekt grilloumi, rucolapistou och rivna morötter. Toppa gärna med lite extra rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
400 g halloumi
2 msk olivolja
1 förp körsbärstomater (à ca 400 g)
1 tsk socker
4/5 tsk salt
1 krm peppar
300 g pasta (gärna fullkornspenne)
2 rivna morötter till servering
Ruccolapistou
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk pressad citronjuice
1 påse rucola (à ca 65 g)
1/2 dl hackad persilja
2 msk olivolja
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3061 KJ / 731 kCal
Kommentarer
Jättegott, känns fräscht. Men det skulle vara toppen om det framgick av ingredienserna att det är konserverade tomater som avses. Det insåg jag först när jag läste ”tillsätt burktomater” och jag hade köpt 2 förpackningar färska körsbärstomater
Anna
2025-04-15Fantastiskt gott och fräscht! Missade att det skulle vara burktomater, hade bara färska, men lät dem bara koka lite längre så de mjuknade ordentligt. Hela familjen tyckte det var jättegott. Tog dock längre tid att laga än 30 min för mig.
Anna
2021-09-15