Grönsakspenne med grilloumi och ruccolapistou
Grönsakspenne med grilloumi och rucolapistou är en god och grann pastarätt som tillagas på en knapp halvtimme. Servera grönsakspastan med stekt grilloumi, rucolapistou och rivna morötter. Toppa gärna med lite extra rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
400 g halloumi
2 msk olivolja
1 förp körsbärstomater (à ca 400 g)
1 tsk socker
4/5 tsk salt
1 krm peppar
300 g pasta (gärna fullkornspenne)
2 rivna morötter till servering
Ruccolapistou
1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk pressad citronjuice
1 påse rucola (à ca 65 g)
1/2 dl hackad persilja
2 msk olivolja
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost i stället för halloumi (finns annars halloumi med lägre laktoshalt).
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3061 KJ / 731 kCal
Kommentar
Fantastiskt gott och fräscht! Missade att det skulle vara burktomater, hade bara färska, men lät dem bara koka lite längre så de mjuknade ordentligt. Hela familjen tyckte det var jättegott. Tog dock längre tid att laga än 30 min för mig.
Anna
2021-09-15