Grönsakspaj med paprikasallad
En filodegsbotten fylld med grillad paprika, gröna sojabönor, proteinrika kikärtor och väldoftande timjan. Toppa med krämig mozzarella och grädda i ugnen tills osten smält och pajskalet är krispigt och gyllenbrunt. Avnjut denna smakrika och mättande vegopaj med sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
Paj
1/2 rödlök
380 g kokta kikärtor
1/2 förp grillad paprika (à 530 g)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
salt
peppar
2 msk rödvinsvinäger
250 g sojabönor
1 förp pajdeg (à 230 g)
3 ägg
1 dl mjölk
125 g mozzarella
Sallad
1 cosmopolitansallad
1/2 rödlök
1/2 kruka oregano
1/2 förp grillad paprika (à 530 g)
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
125 g mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3019 KJ / 723 kCal
Fett43.8 g
Salt3.62 g
Kolhydrater43.2 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min favoritpaj att både äta själv och bjuda på. Jag har i lite extra av allt, speciellt vitlök :)
Anna
2024-11-12Gott! Men gör en del modifikationer efter egen smak
Edward
2020-02-25