Grönsakspaj med paprikasallad

14
1
Grönsakspaj med paprikasallad

En filodegsbotten fylld med grillad paprika, gröna sojabönor, proteinrika kikärtor och väldoftande timjan. Toppa med krämig mozzarella och grädda i ugnen tills osten smält och pajskalet är krispigt och gyllenbrunt. Avnjut denna smakrika och mättande vegopaj med sallad. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Grönsakspaj med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner

Paj

1/2
rödlök
380 g
kokta kikärter
1/2
förp grillad paprika (à 530 g)
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1 tsk
timjan
-
salt och peppar
2 msk
rödvinsvinäger
250 g
sojabönor
1
förp pajdeg (à 230 g)
3
ägg
1 dl
mjölk
125 g
mozzarella

Sallad

1
cosmopolitansallad
1/2
rödlök
1/2
kruka oregano
1/2
förp grillad paprika (à 530 g)
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
125 g
mozzarella

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Edward

2/25/2020

Gott! Men gör en del modifikationer efter egen smak

Näringsvärde per portion

Energi 3019 KJ / 723 kCal
Fett 43.8 g
Salt 3.62 g
Kolhydrater 43.2 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept