Grönsakslasagne
Den här grönsakslasagnen är en fräsch och smakfull rätt och ett utmärkt alternativ om du vill ha ett vegetariskt recept. Zucchini och fetaost gör den smakrik och fyllig. Servera grönsakslasagnen med rucola och du har en utsökt lunch eller middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011
Ingredienser
4 portioner
200 g färska lasagneplattor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 zucchini (à 300 g)
4 dl lätt crème fraiche
150 g fetaost
1 dl riven gratängost
salt
peppar
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2426 KJ / 580 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lade till citronzest i cremefresh såsen och sambal oelek i tomatsåsen. Jättegott!
Charlotte
2022-01-16Jätte gott , lite extra hetta med chili i tomatsåsen. Gjorde som jag läst i kommentarerna, zucchinin i tomatsåsen och fetaosten i créme fraichen
Cathrine
2021-09-14Supergott
Agneta
2020-12-01