Tacokryddad kycklinglasagne

54
11
Tacokryddad kycklinglasagne

Bjud på en ny variant av lasagne med denna tacokryddade kycklingvariant. Du kan göra din krämiga kycklingragu en dag i förväg och sedan värma upp före den varvas med lasagneplattorna. Ät den nygräddade lasagnen med en vinägrettoppad sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Tacokryddad kycklinglasagne

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (à 250 g)
1 röd paprika (à 200 g)
2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
200 g färskost
2 dl mjölk
9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja

Till servering

grönsallad med vinägrett

För alla

Gör äggfri: använd äggfria lassangeplattor.
Gör glutenfri: använd glutenfria lassangeplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost, byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Maria

2022-01-20

Ska det vara färska lasagne-plattor?

Redaktionen ICAse

2022-01-21

Hej Maria! Vi hade inte färska plattor när vi gjorde dessa, utan torkade. Men prova gärna med färska om det är det du har hemma, men tänk på tiden i ugnen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Joe

2020-06-29

Supergott! Jag hade i lite mer paprika än anvisad, la till en tacosåsburk istället för vatten och bytte ut broccoli mot zucchini samt la jag till nachochips med osten på översta lagret för att få en ännu mera tacokänsla!

Redaktionen ICAse

2020-06-29

Hej Joe! Vad kul att du tyckte om lasagnen och tack för dina tips! Hälsningar Elina

Cecilia

2018-09-28

Så mycket kyckling och så mycket grönsaker kan man inte steka på en gång: det blir kokt. Man måste steka i omgångar.