Tacokryddad kycklinglasagne
Bjud på en ny variant av lasagne med denna tacokryddade kycklingvariant. Du kan göra din krämiga kycklingragu en dag i förväg och sedan värma upp före den varvas med lasagneplattorna. Ät den nygräddade lasagnen med en vinägrettoppad sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (à 250 g)
1 röd paprika (à 200 g)
2 påsar taco kryddmix (à 28 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
200 g färskost
2 dl mjölk
9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja
Till servering
grönsallad med vinägrett
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska det vara färska lasagne-plattor?
Maria
2022-01-20Hej Maria! Vi hade inte färska plattor när vi gjorde dessa, utan torkade. Men prova gärna med färska om det är det du har hemma, men tänk på tiden i ugnen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-21Supergott! Jag hade i lite mer paprika än anvisad, la till en tacosåsburk istället för vatten och bytte ut broccoli mot zucchini samt la jag till nachochips med osten på översta lagret för att få en ännu mera tacokänsla!
Joe
2020-06-29Hej Joe! Vad kul att du tyckte om lasagnen och tack för dina tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-29Så mycket kyckling och så mycket grönsaker kan man inte steka på en gång: det blir kokt. Man måste steka i omgångar.
Cecilia
2018-09-28