Tacokryddad kycklinglasagne

Betyg 4.3 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Tacokryddad kycklinglasagne

Bjud på en ny variant av lasagne med denna tacokryddade kycklingvariant. Du kan göra din krämiga kycklingragu en dag i förväg och sedan värma upp före den varvas med lasagneplattorna. Ät den nygräddade lasagnen med en vinägrettoppad sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Tacokryddad kycklinglasagne

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (à 250 g)
1 röd paprika (à 200 g)
2 påsar taco kryddmix (à 28 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
200 g färskost
2 dl mjölk
9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja

Till servering

grönsallad med vinägrett

Gör så här

00:05:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Ska det vara färska lasagne-plattor?

    Maria

    Hej Maria! Vi hade inte färska plattor när vi gjorde dessa, utan torkade. Men prova gärna med färska om det är det du har hemma, men tänk på tiden i ugnen. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Supergott! Jag hade i lite mer paprika än anvisad, la till en tacosåsburk istället för vatten och bytte ut broccoli mot zucchini samt la jag till nachochips med osten på översta lagret för att få en ännu mera tacokänsla!

    Joe

    Hej Joe! Vad kul att du tyckte om lasagnen och tack för dina tips! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Så mycket kyckling och så mycket grönsaker kan man inte steka på en gång: det blir kokt. Man måste steka i omgångar.

    Cecilia

  • Mmmmmmm... Använt på 2 olika sällskap! Oooonödigt gott!!!

    Mika

  • Hej! Ja det kan man - men värm den innan den varvas med lasagneplattorna.

    Ica-köket

  • Mkt gott! Jag undrar om man kan förbereda och göra kycklingragun dagen innan, funkar det eller blir det dåligt?

    Sandra

  • En riktig god lasagne! Och den känns fräsch med inslag av lite grönsaker. En favorit som definitivt kommer att göras fler gånger!

    Henrik

  • Lagade den igår och det var "den bästa lasagne jag någonsin ätit" enligt sambon. Och då är han ändå tveksamt inställd till kyckling! Jag glömde mjölken men det var nog bra för mer vätska hade inte fått plats i min form och det blev alldeles lagom krämigt ändå.

    Karolina

  • Kanon! Ungarna älskade det! Nu har även svärmor och min syster testat det och de är jättenöjda.

    Katarina

  • Håller med ! Supergott o kommer att bli en stor favorit både till vardag o fest !

    Pia

Testa liknande recept

  • Vegolasagne med zucchini
    Betyg 3.7 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostbiff med potatisgratäng
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsakslasagne
    Betyg 4.1 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mac´n cheese med stekt kassler
    Betyg 4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastagratäng med kryddiga korvar
    Betyg 3.5 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad