Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönsaksgodis från ugnen

Här är ett nyttigt och supergott recept på grönsaksgodis från ugnen. Du fyller zucchiniskal med en ris- och grönsaksröra som du sen toppar med riven ost och gratinerar i ugn. Fängslande gott och tillsammans med bröd har du en fräsch och god middag

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlöken. Fräs den i en gryta i olja. Tillsätt ris, grönsaksbuljongtärning och vatten. Krydda med salt och citronpeppar. Koka riset i ca 20 minuter.
  2. Fräs under tiden grovhackad ostronskivling och strimlad salladslök i olja. Skölj och skär av ett lock längs med på varje zucchini. Skrapa ur köttet och hacka det. Låt det fräsa med. Grovtärna tomater och rör ner i grönsaksfräset. Krydda med lite salt och peppar.
  3. Rör ner grönsaksfräset i det färdigkokta riset. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Fyll zucchiniskalen och ställ dem på ett ugnssäkert fat. Strö på riven ost. Gratinera i ca 10 minuter i ugnen. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 dl ris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 150 g grovhackad ostronskivling
  • 1/2 knippa strimlad salladslök
  • 1 msk olja
  • 4 medelstora zucchini
  • salt och peppar
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1202 kJ / 287 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept