Grönsaksfyllda dumplings med teriyakigrönsaker
Dumplings, eller små, fyllda degknyten är en riktigt populär smakhöjdare. Här tillsammans med smakfulla teriyakigrönsaker och srirachamajonnäs som perfekta tillbehör. Sriracha är en stark chilisås som är underbar att blanda med majonnäs. Den spännande smakkombinationen toppas av lime och färsk koriander.
Ingredienser
4 portioner
Teriyakigrönsaker
2 rödlökar
1 liten zucchini
2 röda paprikor
2 tsk rapsolja
1/2 förp råkostsallad (à 275 g)
3 dl teriyakisås (se länk i steg 3 om du vill göra egen sås)
320 g vegetariska dumplings
Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
1 msk srirachasås
Till servering
basmatiris och limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive basmatiris.
Energi3555 KJ / 854 kCal
Fett44 g
Salt6.2 g
Kolhydrater98 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott tyckte hela familjen, det här kommer vi göra igen. Dumplings köpte vi frysta och la ovanpå. Och from nu så kommer jag dessutom sluta köpa teriyakisås och laga den som föreslås här.
Martin
2020-11-16