Grönkålssoppa med parmesan

Betyg 3.2 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Grönkålssoppa med parmesan

Den läckra grönkålssoppan är god i sig själv, men med ett par skivor färsk salsiccia eller annan smakrik korv och en näve krispiga rotfruktschips lyfter den lite extra. Grönkålen i receptet hittar du i frysdisken, men självklart går det att laga soppan på färsk grönkål.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Grönkålssoppa med parmesan

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
1 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
400 g fryst hackad grönkål (ca 8 dl, för 4 portioner)
finrivet skal av 1/2 citron
2 krm riven muskot
1 krm salt
2 krm peppar
4 små korvar (gärna Örtkryddad färsk salsiccia, se separat recept på ica.se)
smör till stekning av korven
parmesan att hyvla över

Gör så här

00:02:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Missar jag nägot i receptet. Tar det verkligen över 60 min?

    Linus

    Hej Linus! Nej så lång tid tar det inte. Det här är ju verkligen snabba soppan. Tack för hjälpen, tiden är nu ändrad. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Använde färsk grönkål. Bytte redning, vetemjöl mot en lövtunt skivad potatis. En skvätt grädde. Citronzesten lyfte smaken. Väldigt god soppa!

    Kerstin

  • God! Men märklig. Min soppa blev inte tunn utan så pass tjock att det var otänkbart att reda av den med vetemjöl. Tillsatte mer vatten samt en skvätt grädde till sist!

    Karin

  • Perfekt vardagssoppa, fräsch med citronen och den kryddiga korven! Min blev lite tunn så tillbehören sjönk ner tyvärr men gott!

    Karin

  • Anpassa receptet för diabetes, Byt ut stärkelserika produkter (t.ex. vetemjöl, majsmjöl m.m.) mot stärkelsefri produkt, t.ex havremjöl!

    Ulla

  • Ostfreak är jag, så detta med parmesan blir som grädde på moset! Korven inte att förglömma. Delicious!

    Ulf

  • Jättegod soppa! Vi gillar starkare mat så stekte löken med chiliflakes och hadde i lite extra vitvinsvinäger och cayenne. Serverade utan parmesan!

    Jennie

  • Den godaste grönkålssoppa vi ätit, kul med lite annorlunda ingredienser. Jag använde färsk ekologisk grönkål och alla andra ingredienser också ekologiska. Vi hoppa över korven för att uppleva den andra smakerna full ut.

    Bo

  • Läste föregående kommentar och blev nyfiken. Tänkte att det kan bara inte stämma med de ingredienserna ! Jag hade rätt, fantastisk soppa med lite ändringar. Använde färsk grönkål- ICAs färdiga förpackning. Spädde med blandad grönsaksbuljong, spetsade med tabasco och använde en god färsk chorizo . Supergod!

    Anne-charlotte

  • Jag gjorde denna soppa utan korven. Det var ett slöseri med ingredienser och var bland det värsta jag har smakat. Slösa inte bort grönkålen på detta recept.

    Denise

Näringsvärde per portion

Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett34 g
Salt5.62 g
Kolhydrater16 g
Protein36 g

Testa liknande recept

  • Grönkålsdopp med korv
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grönkål- och parmesanchips
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Långkål
    Betyg 3.8 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad