Grönkålssallad med tahini och sesam

8
0
Grönkålssallad med tahini och sesam

Laga smart efter jul. Använd resterna från julbordet till en god grönkålssallad med julskinka och asiatisk tahinidressing. Quinoa eller bulgur gör salladen mättande. Toppa med sesamfrön och torkade tranbär eller russin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Grönkålssallad med tahini och sesam

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl
tahini
1 msk
japansk soja
1/2 dl
vatten
1 tsk
sesamolja
1 msk
honung
1/2
riven vitlöksklyfta
2 tsk
vinäger
2
morötter
200 g
strimlad grönkål
1 msk
olivolja
1 krm
salt
4 dl
kokt quinoa eller bulgur
200 g
strimlad julskinka eller kassler
1 msk
rostade, vita sesamfrön
1 dl
torkade tranbär eller russin

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.
Gör glutenfri: välj quinoa (bulgur innehåller gluten). Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör äggfri: välj julskinka med äggfri griljering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2421 KJ / 578 kCal
Fett 17 g
Salt 3.18 g
Kolhydrater 75 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept