Julskinka med senapsmajjo och äpple
Kan man göra en förrätt med julskinka? Absolut! Här får tunna skivor skinka sällskap av krämig senapsmajonnäs, äpple, kapris, färsk gräslök och rostad lök. En perfekt smakkombination med gott krisp! Perfekt inför julmiddagen eller som tilltugg på årets julbord.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl majonnäs
4 tsk dijonsenap (gärna grov)
1 äpple
20 g färsk gräslök
3 msk avrunnen kapris
8 skivor julskinka
1 dl rostad lök
1 ask krasse
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen kan innehålla laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj skinka utan griljering eller gör egen glutenfri griljering. Välj glutenfri rostadlök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Välj skinka utan griljering eller gör egen äggfri griljering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1694 KJ / 405 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g
Kommentar
Absolut godaste tillbehöret på julbordet eller på snacksbrickan. Glöggminglet! Julminglet! Välkomponerat där alla smaker och ingredienser gifter sig med varandra.
Isabell
2023-11-25