Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Julskinka med senapsmajjo och äpple

Kan man göra en förrätt med julskinka? Absolut! Här får tunna skivor skinka sällskap av krämig senapsmajonnäs, äpple, kapris, färsk gräslök och rostad lök. En perfekt smakkombination med gott krisp! Perfekt inför julmiddagen eller som tilltugg på årets julbord.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majonnäsen med senapen. Lägg gärna majonnäsen i en engångsspritspåse.
  2. Kärna ur och tärna äpplet i små bitar.
  3. Skär gräslöken fint.
  4. Häll av kaprisen i en sil.
  5. Lägg ut skinkskivorna på ett stort fat. Toppa med äpple, gräslök, kapris och rostad lök. Spritsa eller klicka små majonnästoppar. Klipp över krassen och servera.


För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen kan innehålla laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj skinka utan griljering eller gör egen glutenfri griljering. Välj glutenfri rostadlök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Välj skinka utan griljering eller gör egen äggfri griljering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 4 tsk dijonsenap (gärna grov)
  • 1 äpple
  • 20 g färsk gräslök
  • 3 msk avrunnen kapris
  • 8 skivor julskinka
  • 1 dl rostad lök
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer