Griljerad julskinka med apelsinsenap och nötcrust
Klassisk julskinka med en twist! Här får julskinkan smak av den goda griljeringen: senap smaksatt med apelsin, som täcks av ett frasigt lager med valnötter, rostad lök och ströbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
1 färdigkokt julskinka (à ca 1,5 kg)
Apelsinsenap
3 dl skånsk senap
1 msk senapspulver
2 msk konc apelsinjuice
1/2 msk flytande honung
Nötcrust
2 dl valnötter
1 dl rostad lök
50 g finskuren gräslök
1 1/2 msk ströbröd
Griljering
1 äggula
1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett18 g
Salt7 g
Kolhydrater15 g
Protein42 g
Kommentar
denna gjorde ja förra året mycket god =)
Anneli
2019-12-05