Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Griljerad julskinka med apelsinsenap och nötcrust 

Klassisk julskinka med en twist! Här får julskinkan smak av den goda griljeringen: senap smaksatt med apelsin, som täcks av ett frasigt lager med valnötter, rostad lök och ströbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Apelsinsenap: Rör ihop samtliga ingredienser.
  2. Nötcrust: Mixa nötter och rostad lök grovt i en matberedare. Ta ur hälften och blanda med gräslöken, ställ åt sidan till servering. Mixa resten med ströbrödet till ett fint smul.
  3. Griljering: Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop 1 dl apelsinsenap (för 1 julskinka), äggula och majsstärkelse. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan. Strö på ca 1 dl nötcrust (för 1 julskinka).
  4. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna. Skär sedan i skivor och servera med apelsinsenap och nötcrust.

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 färdigkokt julskinka
Apelsinsenap
  • 3 dl skånsk senap
  • 1 msk senapspulver
  • 2 msk konc apelsinjuice
  • 1/2 msk flytande honung
Nötcrust
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl rostad lök
  • 50 g finskuren gräslök
  • 1 1/2 msk ströbröd
Griljering
  • 1 äggula
  • 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer