Griljerad julskinka med apelsinsenap och nötcrust 

3
1
Griljerad julskinka med apelsinsenap och nötcrust 

Klassisk julskinka med en twist! Här får julskinkan smak av den goda griljeringen: senap smaksatt med apelsin, som täcks av ett frasigt lager med valnötter, rostad lök och ströbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Griljerad julskinka med apelsinsenap och nötcrust 

Ingredienser

8 bufféportioner
1
färdigkokt julskinka (à ca 1,5 kg)

Apelsinsenap

3 dl
skånsk senap
1 msk
senapspulver
2 msk
konc apelsinjuice
1/2 msk
flytande honung

Nötcrust

2 dl
valnötter
1 dl
rostad lök
50 g
finskuren gräslök
1 1/2 msk
ströbröd

Griljering

1
äggula
1 msk
majsstärkelse eller potatismjöl

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anneli

2019-12-05

denna gjorde ja förra året mycket god =)

Näringsvärde per portion

Energi 1649 KJ / 394 kCal
Fett 18 g
Salt 7 g
Kolhydrater 15 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept