Grönkålssallad med fikon

3
0
Grönkålssallad med fikon

Ett enkelt sätt att få in lite grönt på julbordet är att göra en grönkålssallad. Den blir både härlig i färgen och smakrik. Här blandar du grönkålen med fikon och pumpakärnor för att få in lite extra texturer till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Grönkålssallad med fikon

Ingredienser

8 bufféportioner
1/2
fänkål (à ca 150 g)
1
förp skuren färsk grönkål (à 275 g)
1/2
apelsin
2 msk
olja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
4
färska fikon
1 dl
pumpakärnor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

För julsmak på salladen kan man krydda lite försiktigt med malen kanel eller lite mald kryddnejlika. Eller byt ut olja och vinäger mot lika mycket glögg!

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 484 KJ / 116 kCal
Fett 8 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 6 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept