Grönkålspytt med morotsbiffar och rostade cashewnötter
Grönkål förtjänar en plats i köket även när det inte är jul. Laga den här färgstarka grönkålspytten som får sällskap av rödlök, paprika, ärter, bönor och morotsbiffar! Toppa men mango chutney och knapriga cashewnötter.
Ingredienser
4 portioner
300 g fryst, hackad grönkål (tinad)
1 - 2 msk rostade cashewnötter
2 st grovt skuren rödlök
1 st grovt skuren gul paprika
2 msk matolja
250 g frysta små gröna ärtor
250 g frysta sojabönor
8 st frysta morotsbiffar
salt
peppar
färsk salvia till garnering
4 msk mango chutney
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1753 KJ / 420 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer