Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grönkålspytt med morotsbiffar och rostade cashewnötter

Grönkål förtjänar en plats i köket även när det inte är jul. Laga den här färgstarka grönkålspytten som får sällskap av rödlök, paprika, ärter, bönor och morotsbiffar! Toppa men mango chutney och knapriga cashewnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek grönkålen torr i en stekpanna.
  2. Cashewnötter rostas i het, torr panna tills de är gyllenbruna. Häll upp och låt svalna. Nötterna ska hackas lite lätt innan de strös över rätten.
  3. Stek lök och paprika i oljad panna. Tillsätt ärter, sojabönor och den stekta grönkålen mot slutet.
  4. Tillaga morotsbiffarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Krydda pytten med salt och peppar. Garnera med färsk salvia. Servera med mango chutney.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fryst, hackad grönkål (tinad)
  • 2 msk rostade cashewnötter
  • 2 st grovt skuren rödlök
  • 1 st grovt skuren gul paprika
  • 2 msk matolja
  • 250 g frysta små gröna ärter
  • 250 g frysta sojabönor
  • 8 st frysta morotsbiffar
  • salt och peppar
  • färsk salvia till garnering
  • 4 msk mango chutney
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1753 kJ / 420 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept