Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Nöt- och fruktboll (glutenfri)

En lite nyttigare chokladboll med torkad frukt och mörk choklad. Ett populärt val för dig som vill ha en glutenfri fikastund med lite mindre socker. Dessutom är de enkla att göra och håller sig bra i kylskåpet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa cashewnötter, torkade aprikoser, fikon och tranbär till en jämn blandning.
  2. Smält chokladen och blanda med nötterna och den torkade frukten. Forma till bollar och rulla i finhackade nötter. Servera med en god kopp kaffe.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 3 dl cashewnötter
  • 4 dl torkad aprikos
  • 3 dl torkade fikon
  • 2 dl torkade tranbär
  • 300 g mörk choklad (70%)
  • hackade pistagenötter (att rulla i)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer