Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpasta ”One pot Wonder ”

One pot wonder är det hetaste, och bästa tipset för dig som vill att maten i princip ska laga sig själv. Här lägger du helt enkelt ner ingredienserna i en låg kastrull, låter det koka ihop, rör runt ibland tills pastan är al dente och adderar lax och ärtor. Superenkelt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär schalottenlöken i tunna skivor. Dela tomaterna.
  2. Skär laxen i grova tärningar och lägg på en tallrik, salta och peppra.
  3. Lägg spaghetti, tomater, schalottenlök, tomatpuré, basilika, olivolja och salt i en bred låg kastrull.
  4. Häll på vattnet och koka upp, koka alltsammans under omrörning. Vrid runt i pastan ofta med tång eller en gaffel tills pastan är al dente och vätskan nästan avdunstat, ca  8-9 minuter. Såsen som bildas blir simmig och krämig.
  5. Vänd ner de upptinade laxbitarna och tinade ärter precis innan servering och låt laxen bli klar i den varma pastan, smaksätt med svartpeppar och salt.
  6. Fördela i djupa tallrikar och avsluta med riven parmesan över pastan.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 ask cocktailtomater (à 250 g)
  • 4 st frysta, tinade laxfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 paket spaghetti (à 340 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl fryst, hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 2 dl frysta, tinade ärter (gärna Ebba ärter)
  • 50 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan