Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Betyg 3.9 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Här har du härlig lumaconipasta som blandas med krispiga haricots verts, stora vita böner, körsbärstomater och såklart grönkålen. Olivoljan och det vita vinet ger rätten sin smak. Till sist strör du över riven pecorino och du har din middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Grönkålspasta med vitt vin och pecorino

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
125 g hackad grönkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
100 g pecorinoost
salt
peppar

Gör så här

00:03:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gott men skulle fungera lika bra utan haricots verts och vita bönor. Tog parmesanost istället för pecorini. Fungerade bra. Trevlig rätt för slutförbrukning av julens grönkål

    Helen

  • Gott och enkelt... men jag är inte så förtjust i pecoroni, både smak men också att den gjorde inte pastan så krämig som t.ex. parmesan.

    Andréa

Näringsvärde per portion

Energi2101 KJ / 504 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Räkpasta med zucchini och vitt vin
    Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med saffran och vitt vin
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad