Grönkålspasta med ricotta och marinerade tomater
Grönkålspeston gör hela denna pastarätt. Du gör enkelt peston i en matberedare genom att mixa grönkål med ingredienser som vitlök, parmesanost och kapris. Servera med pasta, fräsch tomatsallad och krämig ricotta.
Ingredienser
4 portioner
Grönkålpesto
100 g grönkål
1 vitlöksklyfta
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1/2 msk saft)
1/2 dl avrunnen kapris
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
1 dl finriven parmesan
2 msk parmesan
2 msk vatten
salt
svartpeppar
Tomatsallad
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 msk sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk olivolja
4 port spaghetti
Till servering
1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 dl avrunnen kapris
1 dl riven parmesan
65 g rucola
1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2915 KJ / 697 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott! Har gjort detta recept flera gånger
Rebecka
2022-05-18