Grönkålspasta med ricotta och marinerade tomater

1
1
Grönkålspasta med ricotta och marinerade tomater

Grönkålspeston gör hela denna pastarätt. Du gör enkelt peston i en matberedare genom att mixa grönkål med ingredienser som vitlök, parmesanost och kapris. Servera med pasta, fräsch tomatsallad och krämig ricotta.

Grönkålspasta med ricotta och marinerade tomater

Ingredienser

4 portioner

Grönkålpesto

100 g grönkål
1 vitlöksklyfta
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1/2 msk saft)
1/2 dl avrunnen kapris
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
1 dl finriven parmesan
2 msk parmesan
2 msk vatten
salt
svartpeppar

Tomatsallad

1 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 msk sherry- eller rödvinsvinäger
1 msk olivolja
4 port spaghetti

Till servering

1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 dl avrunnen kapris
1 dl riven parmesan
65 g rucola
1/2 dl pumpakärnor

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Rebecka

2022-05-18

Fantastiskt gott! Har gjort detta recept flera gånger

Näringsvärde per portion

Energi 2915 KJ / 697 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden