Pasta + pesto = sant! Örtig, oljig och nötig pesto tillsammans med nykokt pasta är en oslagbar kombination som aldrig blir gammal men som kan varieras i oändlighet. Här har vi gjort peston på både brysselkål och grönkål.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2021
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Åsa
2022-10-27Saknar kommentar gällande hur mycket pasta vatten som bör tillsättas.. Jag la till 1/2 dl, min pesto blev väldigt fast
Redaktionen ICAse
2022-10-28Hej Åsa! Vi har nu förtydligat i ingredienslistan att det ska vara 1/2 dl pastavatten (som det står i gör så här - texten) i peston. 😊 Hälsningar Elina