Pasta med grönkålspesto

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Pasta med grönkålspesto

Pasta + pesto = sant! Örtig, oljig och nötig pesto tillsammans med nykokt pasta är en oslagbar kombination som aldrig blir gammal men som kan varieras i oändlighet. Här har vi gjort peston på både brysselkål och grönkål.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Pasta med grönkålspesto

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta

Grönkålspesto

150 g grönkål
75 g brysselkål
1 kruka basilika
1 dl neutral olja
1 dl riven parmesan
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pastavatten
salt

Till servering

riven parmesan
frön (t ex solroskärnor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Ska alltså grönkålen och brysselkålen vara råa?

Clara

2024-02-28

Hej igen Clara! Ja, precis, det ska dom! :)

Redaktionen

2024-02-29

Framgår inte hur man ska tillaga grönkålen och brysselkålen. Eller missar jag något?

Clara

2024-02-26

Hej Clara! Grönkålen och brysselkålen är tänkt att man mixar i peston! Hoppas du gillar det! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-26

Saknar kommentar gällande hur mycket pasta vatten som bör tillsättas.. Jag la till 1/2 dl, min pesto blev väldigt fast

Åsa

2022-10-27

Hej Åsa! Vi har nu förtydligat i ingredienslistan att det ska vara 1/2 dl pastavatten (som det står i gör så här - texten) i peston. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-10-28

Testa liknande recept

Rostad sallad med grönkål och brysselkål
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålsdopp med korv
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff med kålsallad och picklad rödbeta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga