Pasta med grönkålspesto

4
0
Pasta med grönkålspesto

Pasta + pesto = sant! Örtig, oljig och nötig pesto tillsammans med nykokt pasta är en oslagbar kombination som aldrig blir gammal men som kan varieras i oändlighet. Här har vi gjort peston på både brysselkål och grönkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Pasta med grönkålspesto

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta

Grönkålspesto

150 g grönkål
75 g brysselkål
1 kruka basilika
1 dl neutral olja
1 dl riven parmesanost
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
salt

Till servering

riven parmesanost
frön (t ex solroskärnor)

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept