Grönkålspaj med svarta oliver och Västerbottensost
Krämig grönkålspaj med smakrika svarta oliver och kryddig Västerbottensost, ett perfekt avslut på dagen! Crème fraiche och örtsalt ger pajen fin karaktär. Servera gärna din krämiga paj med en vacker grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk crème fraiche
100 g smör
1 krm örtsalt
Fyllningen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g grönkål
1 1/2 msk olivolja
100 g Västerbottensost
1 dl svarta oliver (utan kärnor)
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2616 KJ / 625 kCal
Fett44 g
Salt3.1 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde med broccoli, fantastiskt gott med en sallad till!
Nina
2024-02-26Hoppade över oliverna som ingen i familjen gillar.
Annika
2023-12-11Fantastisk god och smakrik Rekommenderas!
Anna-lisa
2022-11-09