Grönkålspaj med svarta oliver och Västerbottensost

51
11
Grönkålspaj med svarta oliver och Västerbottensost

Krämig grönkålspaj med smakrika svarta oliver och kryddig Västerbottensost, ett perfekt avslut på dagen! Crème fraiche och örtsalt ger pajen fin karaktär. Servera gärna din krämiga paj med en vacker grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Grönkålspaj med svarta oliver och Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk crème fraiche
100 g smör
1 krm örtsalt

Fyllningen

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g grönkål
1 1/2 msk olivolja
100 g Västerbottensost
1 dl svarta oliver (utan kärnor)
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smör och mjölkdryck.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner

Om du inte hittar grönkål går det lika bra med savoykål eller broccoli.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Anna-lisa

2022-11-09

Fantastisk god och smakrik Rekommenderas!

Bianca

2022-01-02

Verkligen smått chockad över hur god den här pajen var! Rekommenderar verkligen.

Josefine

2020-12-21

Så otroligt mkt godare än den ser ut. Storfavorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2616 KJ / 625 kCal
Fett 44 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 38 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden