Antons västerbottenpaj

65
24
Antons västerbottenpaj

Antons västerbottenpaj är en mästerlig smakupplevelse. Du gör först pajskalet med vete- och grahamsmjöl och fyller det sedan med riven Västerbottensost och vispgrädde. Västerbottensostpaj är ett perfekt inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Antons västerbottenpaj

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt

Fyllning

3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven Västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.

Gör så här

Tips

Om man penslar insidan av pajskalet med ägg innan det förgräddas läcker inte fyllningen ut.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Charlotte

2021-12-22

Mycket god. Jag brukar byta vispgrädden med mellangrädde eller matlagnings grädde. Kryddar även gärna med lita paprikapulver.

Agneta

2021-06-26

Godaste Västerbottenpaj jag någonsin ätit!

Kristin

2020-04-16

Gott, missade att koka vätskan först och det blev bra ändå. Receptet var bra till fyra personer om du har tonåringar hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 2140 KJ / 510 kCal
Fett 39 g
Läs mer om näringsvärden