Antons västerbottenpaj

Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
25
Antons västerbottenpaj

Antons västerbottenpaj är en mästerlig smakupplevelse. Du gör först pajskalet med vete- och grahamsmjöl och fyller det sedan med riven Västerbottensost och vispgrädde. Västerbottensostpaj är ett perfekt inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Antons västerbottenpaj

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt

Fyllning

3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven Västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Ni borde skriva ifall äggen ska vispas sönder när de knäckts ner i ostsmeten.

Catarina

2023-12-27

Hej Catarina! Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet stå att det blir lite tydligare. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-04

Mycket god. Jag brukar byta vispgrädden med mellangrädde eller matlagnings grädde. Kryddar även gärna med lita paprikapulver.

Charlotte

2021-12-22

Godaste Västerbottenpaj jag någonsin ätit!

Agneta

2021-06-26

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett39 g

Testa liknande recept

Vit chokladpaj med Västerbottensost
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommargrönt smör med Västerbottensost
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Västerbottensostpaj med romröra
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Galette med ricotta, potatis och majs
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris- och ostpaj
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oststjärnor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga