Grönkålsgratängen som passar julbordet

7
1
Grönkålsgratängen som passar julbordet

En delikat rotfruktsgratäng som ger den klassiska varianten med potatis en imaginär känga. Gräddsåsen som täcker gratängen blandas med söt sirap och örtsalt. Servera gärna grönkålsgratängen med en krispig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Grönkålsgratängen som passar julbordet

Ingredienser

6 portioner
500 g djupfryst, hackad grönkål
1 kg potatis
1 palsternacka
3 morötter
1 rotselleri
2 dl riven ost
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 krm svartpeppar
2 - 2 1/2 tsk örtsalt
3 msk sirap

Gör så här

Tips

Använd gärna färsk grönkål. Ta då 1 kg och koka i ca 30 minuter i vatten/buljong (för 6 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Annika

2008-12-13

Jag serverade till varmrökt lax. Minskade rotseleri till hälften. Mycket god och smakrik. Mer spännande än potatisgratäng. Den gör vi säkert igen.

Näringsvärde per portion

Energi 1776 KJ / 425 kCal
Fett 16 g
Salt 1 g
Kolhydrater 51 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden