Grönkålsgratängen som passar julbordet
En delikat rotfruktsgratäng som ger den klassiska varianten med potatis en imaginär känga. Gräddsåsen som täcker gratängen blandas med söt sirap och örtsalt. Servera gärna grönkålsgratängen med en krispig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
Ingredienser
6 portioner
500 g djupfryst, hackad grönkål
1 kg potatis
1 palsternacka
3 morötter
1 rotselleri
2 dl riven ost
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 krm svartpeppar
2 - 2 1/2 tsk örtsalt
3 msk sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1776 KJ / 425 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater51 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag serverade till varmrökt lax. Minskade rotseleri till hälften. Mycket god och smakrik. Mer spännande än potatisgratäng. Den gör vi säkert igen.
Annika
2008-12-13