Grönkålschips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Grönkålschips

Vill du förnya julbordet kan du prova att göra krispiga grönkålschips. Här får den milda grönkålen extra sting av färsk ingefära och sambal oelek. Grönkålschipsen kommer bli så uppskattade och är så enkla att du kommer göra dem året runt. Och det är fritt fram att experimentera med olika kryddningar på grönkålen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och riv ingefäran, blanda den med olja, sambal oelek och salt. 
  3. Massera in oljan i grönkålen och lägg ut dem glest i en långpanna. Tillaga grönkålen i omgångar, mitt i ugnen ca 25 minuter. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt
  • ca 400 g hela grönkålsblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 456 kJ / 109 kCal