Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Tvätta och klyfta potatisen. Vänd den i 1/2 msk olja, salt och peppar på en plåt. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter.
- Blanda nötfärsen med vatten, senap, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till en stor biff. Stek den i matfettet i en stekpanna under lock på medelvärme ca 7 minuter. Vänd med hjälp av en skärbräda eller locket och stek ytterligare ca 7 minuter på andra sidan.
- Skölj och strimla purjolöken och låt den rinna av ordentligt. Ansa och skär svampen i fjärdedelar.
- Stek svampen i 1/2 msk olja på högsta värme och tillsätt purjolöken efter 5 minuter. Sänk temperaturen något och stek
ytterligare ca 5 minuter. - Stäng av värmen och tillsätt crème fraiche, mjölk och basilika och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera biffen med svampen på toppen och klyftpotatis.
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Suprene (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.