Denna underbart färgstarka spenatsoppa smakar lika gott som den är enkel att göra. Spenat och grönsaksbuljong är grunden i denna soppa som får en skönt rund smak av smör innan du serverar spenatsoppan med kokta ägghalvor.
Ingredienser
4 portioner
4
ägg
1
l
grönsaksbuljong (vatten och tärningar)
400
g
djupfryst hackad spenat
2
msk
vetemjöl
1
msk
smör eller margarin
1/2
krm
vitpeppar
knäckebröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett eller olja. Gör äggfri: uteslut äggen.Näringsberäkningen är inkl. ägg och bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
26
4 st
Kommentarer
Olov
2016-08-14
Prova gärna utan grönsaker och mer mjöl.
Stefan
2015-06-24
Spenatsoppa är ingen spenatsoppa utan spenat. Byt inte ut spenaten. Mums mums.
Carina
2007-08-28
Det går att byta ut spenat mot brännässlor som också innehåller mycket näring.
Kommentarer
Olov
2016-08-14Prova gärna utan grönsaker och mer mjöl.
Stefan
2015-06-24Spenatsoppa är ingen spenatsoppa utan spenat. Byt inte ut spenaten. Mums mums.
Carina
2007-08-28Det går att byta ut spenat mot brännässlor som också innehåller mycket näring.