Grönans spenatsoppa med ägghalvor

26
4
Grönans spenatsoppa med ägghalvor

Denna underbart färgstarka spenatsoppa smakar lika gott som den är enkel att göra. Spenat och grönsaksbuljong är grunden i denna soppa som får en skönt rund smak av smör innan du serverar spenatsoppan med kokta ägghalvor.

Grönans spenatsoppa med ägghalvor

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar)
400 g djupfryst hackad spenat
2 msk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
1/2 krm vitpeppar
knäckebröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.Näringsberäkningen är inkl. ägg och bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Olov

2016-08-14

Prova gärna utan grönsaker och mer mjöl.

Stefan

2015-06-24

Spenatsoppa är ingen spenatsoppa utan spenat. Byt inte ut spenaten. Mums mums.

Carina

2007-08-28

Det går att byta ut spenat mot brännässlor som också innehåller mycket näring.

Näringsvärde per portion

Energi 1025 KJ / 245 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 21 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden