Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Medel

Grönans spenatsoppa med ägghalvor

Denna underbart färgstarka spenatsoppa smakar lika gott som den är enkel att göra. Spenat och grönsaksbuljong är grunden i denna soppa som får en skönt rund smak av smör innan du serverar spenatsoppan med kokta ägghalvor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull.
  2. Tillsätt den djupfrysta spenaten och värm tills spenaten tinat.
  3. Rör ut vetemjölet i lite vatten och tillsätt det i soppan under omrörning. Låt koka 3-5 minuter. Klicka i matfettet. Smaka av med vitpeppar.
  4. Servera soppan med ägghalvor och knäckebröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Näringsberäkningen är inkl. ägg och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning +vatten)
  • 400 g djupfryst hackad spenat
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1025 kJ / 245 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept