Grönans spenatsoppa med ägghalvor
Denna underbart färgstarka spenatsoppa smakar lika gott som den är enkel att göra. Spenat och grönsaksbuljong är grunden i denna soppa som får en skönt rund smak av smör innan du serverar spenatsoppan med kokta ägghalvor.
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar)
400 g djupfryst hackad spenat
2 msk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
1/2 krm vitpeppar
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. ägg och bröd.
Energi1025 KJ / 245 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater21 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Prova gärna utan grönsaker och mer mjöl.
Olov
2016-08-14Spenatsoppa är ingen spenatsoppa utan spenat. Byt inte ut spenaten. Mums mums.
Stefan
2015-06-24Det går att byta ut spenat mot brännässlor som också innehåller mycket näring.
Carina
2007-08-28