Spenatsoppa med ägg och skinka
Vardagsfavoriten spenatsoppan är värmande och god och med hackat ägg och strimlad skinka blir den också mer mättande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012
Ingredienser
4 portioner
6 minibaguetter
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
600 g fryst hackad spenat
2 msk vetemjöl
13 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och svartpeppar
4 ägg
180 g strimlad rökt skinka
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 434 kCal
Fett14.2 g
Kolhydrater44.1 g
Protein29 g
Kommentarer
Helt ok, halva familjen gillade soppan, den andra tyckte den var lite för tjock, gillar tunnare soppa
Krister
2012-02-29We did not like this spinach soup at all. It was very watery consistency and the taste was not very nice. We have made better soup with fresh spinach and cream before, and this one does not compare. The egg and ham was a good addition, however.
David
2012-02-26