Spenatsoppa med ägg och skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatsoppa med ägg och skinka

Vardagsfavoriten spenatsoppan är värmande och god och med hackat ägg och strimlad skinka blir den också mer mättande.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i matfettet. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme och låt det mesta av vätskan koka in. Strö över mjölet och fräs ytterligare 1 min.
  3. Häll på buljong och låt soppan koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka äggen i 8–10 minuter. Skala och hacka dem.
  5. Servera soppan med ägghacket, skinkan och minibaguetterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 minibaguetter
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 600 g fryst hackad spenat
  • 2 msk vetemjöl
  • 13 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och svartpeppar
  • 4 ägg
  • 180 g strimlad rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1817 kJ / 434 kCal