Gröna plättar med limesmör
Härligt frasiga plättar med spenat och grön chili. Stek i rikligt med olja och låt rinna av på papper så håller de sig fina. Det syrliga limesmöret med vitlök blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 påse färsk spenat (à 250 g)
125 g salladslök
2 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 3/4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ägg + 1 äggvita
50 g smält smör
1/2 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 dl mjölk (3%)
olivolja till stekning
Limesmör
100 g rumsvarmt smör
finrivet skal av 1 lime
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 liten vitlök finhackad
1 krm chiliflakes
1 krm salt
1/2 tsk malen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 477 kCal
Fett37 g
Salt2.54 g
Kolhydrater27 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har lagat dessa plättar en gång tidigare och det blev så bra. Förbereder nu satsen till frukost i morgon. Dotter med blivande svärson från UK kommer inatt. Receptet kommer från min favorit kock. Testa hans frittata med blomkål. mums! (Yotam Ottolinghi, har varit på hans rest. ett flertal gånger i London, Magiskt). Cheers
Louise
2019-04-04Hej Anna! Receptet stämmer precis som det är. Lycka till!
Redaktionen
2014-05-05Jättegott och grymt populärt hos 1-åringen. Men ska det verkligen vara 1 msk bakpulver?
Anna
2014-05-04