Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sopa de ajo con flor de calabaza

Sopa de ajo con flor de calabaza är en uppskattad soppa av squashblommor, chilifrukt och hönsbuljong. I soppan serveras goda krutonger och avslutningsvis strör du lite riven parmesanost på toppen av soppan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta och stek vitlöken på svag värme tills den börjar bli genomskinlig, i ca 3 minuter.
  2. Lägg i squashblommorna, eller sköljd och tärnad squash, och smula ner chilifrukten. Stek i ytterligare 3 minuter under försiktig omrörning så att inte squashblommorna går sönder.
  3. Tillsätt lagerbladet och hönsbuljongen. Låt sjuda under lock i 20 minuter.
  4. Skär under tiden brödet i tärningar och rosta i stekpanna med lite olja.
  5. Lägg krutonger i botten av varje sopptallrik. Häll i soppan och strö över riven parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 8 squashblommor eller squash (8 squashblommor motsvarar 500 g squash)
  • 1 torkad chilifrukt (som árbol eller caponés)
  • 1 lagerblad
  • 1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (konc fond/tärning + vatten)
  • salt
  • 3 msk hackad persilja
  • 1/2 vitt bröd (till krutonger)
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan