Örtsmör med chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtsmör med chili

Ett gott örtsmör som passar till allt, det är bara fantasin som sätter gränser. Ett tips är att göra en stor sats och lägga överblivet örtsmör i frysen och plocka fram vid ett senare tillfälle. Vilka örter man tar är inte så noga, välj lite utifrån vad du serverar det till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 rulle portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samtliga ingredienser till smöret i en bunke.
  2. Klicka smöret över det som ska serveras eller forma det till en avlång rulle och linda in i smörpapper. Lägg i kylen några timmar. Skär i skivor vid servering. Smöret går att frysa.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 rulle
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 msk finhackad chilifrukt (t ex jalapeño)
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 2 tsk finhackad dill
  • 2 tsk finhackad basilika
Lägg till i inköpslistan