ÖVER 60 MIN | Enkel

Picklade rädisor

Med en klassisk 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten kan du enkelt göra inlagda eller picklade rädisor. De tillför krispighet, pepprig smak och syra till grillat, sallad, smörgås eller varför inte i tacosen? De picklade rädisorna får här även smak av senapsfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa rädisorna noga. Skiva och lägg dem i en väl rengjord burk med lock.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten, senapsfrön och salt. Häll den varma lagen över rädisorna. Sätt på locket och låt svalna. Låt stå i kylen minst 1 dygn innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på ca 6 dl.

Tips

Hållbarhet för picklade rädisor i en väl rengjord burk är ca 2-3 veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: ca 6 dl
  • 2 knippen rädisor (à 200 g)
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 176 kJ / 42 kCal