Picklade rädisor

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
2
Picklade rädisor

Med en klassisk 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten kan du enkelt göra inlagda eller picklade rädisor. De tillför krispighet, pepprig smak och syra till grillat, sallad, smörgås eller varför inte i tacosen? De picklade rädisorna får här även smak av senapsfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Picklade rädisor

Ingredienser

ca 6 dl
2   knippen rädisor (à 200 g)
1 dl  ättiksprit (12%)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
1 tsk  gula senapsfrön
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på ca 6 dl.

Gör så här

Tips

Hållbarhet för picklade rädisor i en väl rengjord burk är ca 2-3 veckor i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och enkelt att fixa.

Maria

2024-07-09

Passar utmärkt på ostmackan eller till rostbiff och potatissallad. Godare än jag trodde.

Anncharlott

2021-09-24

Näringsvärde per portion

Energi176 KJ / 42 kCal
Fett1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade chilifrukter
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjord "Bostongurka" - inlagd hackad gurka
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov senap från Skåne
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda jalapeños
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga