Picklade rädisor

10
1
Picklade rädisor

Med en klassisk 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten kan du enkelt göra inlagda eller picklade rädisor. De tillför krispighet, pepprig smak och syra till grillat, sallad, smörgås eller varför inte i tacosen? De picklade rädisorna får här även smak av senapsfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Picklade rädisor

Ingredienser

ca 6 dl
2 knippen rädisor (à 200 g)
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 krm salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på ca 6 dl.

Gör så här

Tips

Hållbarhet för picklade rädisor i en väl rengjord burk är ca 2-3 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Anncharlott

2021-09-24

Passar utmärkt på ostmackan eller till rostbiff och potatissallad. Godare än jag trodde.

Näringsvärde per portion

Energi 176 KJ / 42 kCal
Fett 1 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden