Picklade rädisor
Med en klassisk 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten kan du enkelt göra inlagda eller picklade rädisor. De tillför krispighet, pepprig smak och syra till grillat, sallad, smörgås eller varför inte i tacosen? De picklade rädisorna får här även smak av senapsfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
ca 6 dl
2 knippen rädisor (à 200 g)
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 krm salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på ca 6 dl.
Gör så här
Tips
Hållbarhet för picklade rädisor i en väl rengjord burk är ca 2-3 veckor i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi176 KJ / 42 kCal
Fett1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Mycket gott och enkelt att fixa.
Maria
2024-07-09Passar utmärkt på ostmackan eller till rostbiff och potatissallad. Godare än jag trodde.
Anncharlott
2021-09-24