Picklade rädisor

Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
1
Picklade rädisor

Med en klassisk 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten kan du enkelt göra inlagda eller picklade rädisor. De tillför krispighet, pepprig smak och syra till grillat, sallad, smörgås eller varför inte i tacosen? De picklade rädisorna får här även smak av senapsfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Picklade rädisor

Ingredienser

ca 6 dl
2   knippen rädisor (à 200 g)
1 dl  ättiksprit (12%)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
1 tsk  gula senapsfrön
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på ca 6 dl.

Gör så här

Tips

Hållbarhet för picklade rädisor i en väl rengjord burk är ca 2-3 veckor i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Passar utmärkt på ostmackan eller till rostbiff och potatissallad. Godare än jag trodde.

Anncharlott

2021-09-24

Näringsvärde per portion

Energi176 KJ / 42 kCal
Fett1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade chilifrukter
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjord "Bostongurka" - inlagd hackad gurka
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda jalapeños
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov senap från Skåne
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga