Picklade rädisor

2
0
Picklade rädisor

Med en klassisk 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten kan du enkelt göra inlagda eller picklade rädisor. De tillför krispighet, pepprig smak och syra till grillat, sallad, smörgås eller varför inte i tacosen? De picklade rädisorna får här även smak av senapsfrön.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Picklade rädisor

Ingredienser

ca 6 dl
2
knippen rädisor (à 200 g)
1 dl
ättiksprit (12%)
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
1 tsk
gula senapsfrön
1 krm
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på ca 6 dl.

Gör så här

Tips

Hållbarhet för picklade rädisor i en väl rengjord burk är ca 2-3 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 176 KJ / 42 kCal
Fett 1 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept