Gröna fiskpanetter med filsås och råstekta haricots verts

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Gröna fiskpanetter med filsås och råstekta haricots verts

Att panera torskfilé i dill och ströbröd blir otroligt gott. Servera dina hemgjorda fiskpanetter med filsås, kokt potatis och citron- och vitlöksstekta haricots verts. Vardagsmat när den är som bäst!

Gröna fiskpanetter med filsås och råstekta haricots verts

Ingredienser

4 portioner

Potatis

4 port potatis

Fisk

1 kruka dill
2 1/2 dl panko eller ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 ägg
600 g torskfilé
smör (till stekning)

Filsås

1 dl majonnäs
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås

Bönor

150 g haricots verts (bönor)
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (saften)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2986 KJ / 713 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater65 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesan- och pankobönor
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pankobakade bönor med chili- och limeyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fish tacos med jalapeño, korianderyoghurt och syrad kål
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga