Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt

9
0
Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt

Härligt goda och saftiga vegobiffar fixar du enkelt med vegofärs som du blandar med fetaost och kryddar med rosmarin. Stek fetaostbiffarna i olja och servera dem med ris, vitlökssås samt grönsaker.

Skriv ut
Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
150 g
fetaost
ca 400 g
vegofärs
2 dl
matyoghurt
1
gurka
1
röd paprika

Att ha hemma

4
port ris
1 tsk
rosmarin
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Ringla över olivolja och vinäger över grönsakerna och krydda med oregano, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2525 KJ / 601 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept