Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt
Härligt goda och saftiga vegobiffar fixar du enkelt med vegofärs som du blandar med fetaost och kryddar med rosmarin. Stek fetaostbiffarna i olja och servera dem med ris, vitlökssås samt grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
150 g fetaost
ca 400 g formbar vegofärs
1 tsk torkad rosmarin
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
1 msk olja
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2591 KJ / 617 kCal
Fett29 g
Salt2.9 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och mycket gott!
Stina
2023-09-24Överraskande gott trodde det skulle bli torrt men detta ska vi göra om
Carina
2022-11-15