Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt

Härligt goda och saftiga vegobiffar fixar du enkelt med vegofärs som du blandar med fetaost och kryddar med rosmarin. Stek fetaostbiffarna i olja och servera dem med ris, vitlökssås samt grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Smula fetaosten och blanda med färsen. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). 
  4. Pressa vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek biffarna i oljan i en stekpanna ca 2 minuter per sida. 
  6. Skär gurkan i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  7. Servera fetaostbiffarna med paprika, gurka, vitlöksyoghurt och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.

Tips

Ringla över olivolja och vinäger över grönsakerna och krydda med oregano, salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g fetaost
  • ca 400 g vegofärs
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2525 kJ / 601 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer