Vegobollar med parmesansås och spetskål

4
0
Vegobollar med parmesansås och spetskål

Smarriga vegobollar gör du av formbar vegofärs som kryddas med soltorkad tomatcréme och fond. Till det serveras en smakrik sås som innehåller både lök, vitlök och parmesan. Servera med pasta och ugnsrostad spetskål.

Skriv ut
Vegobollar med parmesansås och spetskål

Ingredienser

4 portioner
1
spetskålshuvud (à ca 600 g)
2 msk
smör
-
salt
-
peppar

Vegobollar

600 g
formbar vegofärs
2 krm
svartpeppar
2 msk
brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 msk
soltorkad tomatcrème
1 msk
majsolja
4
port spaghetti

Parmesansås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 1/2 dl
vatten
1 dl
vispgrädde
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
riven parmesanost
1
kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen och fonden.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutefri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Matsvinntips! Har du rå spetskål över? Strimla kålen fint och blanda med majonnäs och soltorkad tomatcrème. Eller har du bakad kål över? Strimla kålen och koka i grädde några minuter till en gräddstuvad kål. Smaksätt gärna med schalottenlökfond.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3819 KJ / 911 kCal
Fett 31 g
Salt 4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 72 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept