Vegobollar med parmesansås och spetskål

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Vegobollar med parmesansås och spetskål

Smarriga vegobollar gör du av formbar vegofärs som kryddas med soltorkad tomatcréme och fond. Till det serveras en smakrik sås som innehåller både lök, vitlök och parmesan. Servera med pasta och ugnsrostad spetskål.

Vegobollar med parmesansås och spetskål

Ingredienser

4 portioner
1 spetskålshuvud (à ca 600 g)
2 msk smör
salt
peppar

Vegobollar

600 g formbar vegofärs
2 krm svartpeppar
2 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 msk soltorkad tomatcrème
1 msk majsolja
4 port spaghetti

Parmesansås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
2 dl riven parmesan
1 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3819 KJ / 911 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein72 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingpaté med soltorkad tomat och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne med spenat och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kyckling med brysselkål, apelsinsås och gratäng
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröna fetaostbiffar med vitlöksyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga