Vegobollar med parmesansås och spetskål
Smarriga vegobollar gör du av formbar vegofärs som kryddas med soltorkad tomatcréme och fond. Till det serveras en smakrik sås som innehåller både lök, vitlök och parmesan. Servera med pasta och ugnsrostad spetskål.
Ingredienser
4 portioner
1 spetskålshuvud (à ca 600 g)
2 msk smör
salt
peppar
Vegobollar
600 g formbar vegofärs
2 krm svartpeppar
2 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 msk soltorkad tomatcrème
1 msk majsolja
4 port spaghetti
Parmesansås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
2 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
2 dl riven parmesan
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3819 KJ / 911 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein72 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer