Stekt biff med potatissallad
Biff är fantastiskt gott. Även när den är stekt passar den fint till potatissallad. Du steker biffen på bara några minuter i stekpannan och smaksätter med paprikapulver. En läcker potatissallad är gott att äta till som du här gör på bland annat potatis och rädisor blandat med en god tomatdressing.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1/2 knippa rädisor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
3 msk soltorkad tomatcrème
ca 600 g minutbiff
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1971 KJ / 471 kCal
Fett13 g
Salt2.3 g
Kolhydrater43 g
Protein40 g
Kommentarer
Håller med om att köttet blir segt när man steker 2min per sida. Testade att steka kortare tid. Blev helt okej. Ska nog byta köttet till något annat. Dressingen blev kanon. Vispade den i en annan skål och blandade med potatis mm på ett uppläggningsfat.
Ulrika
2023-04-15Alldeles för lite dressing till potatisen, då de inte fanns mer tomatkräm tog vi mer olivolja o balsamvinäger för att få dressingen över all potatis. Som sagt köttet blir otroligt segt om msn inte vill ha rött.
Theresé
2016-05-01Ingen i familjen tyckte detta var bra. Kunde fått bättre betyg om inte köttet varit så fruktansvärt segt.
Ulrika
2016-04-26