Stekt biff med potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt biff med potatissallad

Biff är fantastiskt gott. Även när den är stekt passar den fint till potatissallad. Du steker biffen på bara några minuter i stekpannan och smaksätter med paprikapulver. En läcker potatissallad är gott att äta till som du här gör på bland annat potatis och rädisor blandat med en god tomatdressing.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och koka potatisen. Ansa bönorna, koka dem med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  2. Skala löken, skiva den och rädisorna. Vispa ihop vinäger, olivolja och tomatcrème i en skål. Vänd ner lök, rädisor, potatis och bönor. 
  3. Stek biffen i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. 
  4. Servera potatissalladen till biffen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa potatissalladen med rostad lök och krydda köttet med timjan i stället för paprikapulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 1/2 knippa rädisor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk soltorkad tomatcrème
  • ca 600 g minutbiff
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1971 kJ / 471 kCal