Minutbiff med potatisstomp
Den möra minutbiffen som steks till perfektion gifter sig väl med den krämiga potatistompen, gjord av nykokt potatis tillsammans med smält ost och varm mjölk. Servera med smörstekta och härligt gröna haricots verts för en komplett måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 msk smör eller margarin
ca 600 g minutbiff
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Pressa i lite vitlök med de stekta bönorna och gärna någon ört som till exempel basilika eller persilja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein43 g
Kommentarer
Bra smak. Men väldigt tråkigt utan sås.
Josefine
2017-10-02Minutbiffen var utbytt till rostbiff Och det var bara 3 bitar Det ska ju faktiskt räcka till 4 portioner
Ann-theres
2017-09-27