Minutbiff med potatisstomp

19
2
Minutbiff med potatisstomp

Den möra minutbiffen som steks till perfektion gifter sig väl med den krämiga potatistompen, gjord av nykokt potatis tillsammans med smält ost och varm mjölk. Servera med smörstekta och härligt gröna haricots verts för en komplett måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Minutbiff med potatisstomp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 dl
mjölk
1 1/2 dl
riven ost
-
salt
-
peppar
150 g
haricots verts (bönor)
1 msk
smör eller margarin
ca 600 g
minutbiff

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Pressa i lite vitlök med de stekta bönorna och gärna någon ört som till exempel basilika eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Josefine

2017-10-02

Bra smak. Men väldigt tråkigt utan sås.

Ann-theres

2017-09-27

Minutbiffen var utbytt till rostbiff Och det var bara 3 bitar Det ska ju faktiskt räcka till 4 portioner

Näringsvärde per portion

Energi 1937 KJ / 463 kCal
Fett 12 g
Salt 2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept