Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Minutbiff med potatisstomp

Den möra minutbiffen som steks till perfektion gifter sig väl med den krämiga potatistompen, gjord av nykokt potatis tillsammans med smält ost och varm mjölk. Servera med smörstekta och härligt gröna haricots verts för en komplett måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och koka potatisen.
  2. Krossa den kokta potatisen och rör i varm mjölk och ost. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek bönorna i hälften av matfettet och krydda med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik. 
  4. Stek biffen i resten av matfettet och krydda med salt och peppar.
  5. Servera köttet med potatisstomp och bönor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Pressa i lite vitlök med de stekta bönorna och gärna någon ört som till exempel basilika eller persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 600 g minutbiff
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1937 kJ / 463 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer