Färs i paneng curry
Här bjuder vi på en både lätt- snabb- och smakstark middagsrätt med inspiration från det thailändska köket! Bryn nötfärsen i stekpannan tillsammans med salladslök och haricots verts. Blanda ner paneng curryn och låt koka några minuter. Servera med nykokt ris och fräsch isbergssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g haricots verts (bönor)
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
400 ml paneng curry
salt och peppar
1 isbergssallad
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Har man en halv citron hemma kan man pressa den och droppa över salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2828 KJ / 681 kCal
Fett32 g
Salt3.57 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Kommentarer
Helt obegripligt recept för alla som inte beställde den matkassen. Paneng curry är ju inte en vätska, utan en kryddblandning. Om rätten innehåller någon färdig blandning i vätskeform borde det ju specas vad det är.. :(
Elin
2017-10-30Hej Elin! Det är en konservburk, som innehåller vätska, så där kommer vätskan in. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-31Hej Therese B! Visst skulle panengen vara med i kassen! Butiken måste ha missat det, tyvärr. Men gå gärna tillbaka och säg till om det så får du säkert en då.
Redaktionen
2014-10-10Jättegott! Lite tråkigt utseende men mycket gott :)
Karin
2014-10-09