Färs i paneng curry | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färs i paneng curry

Här bjuder vi på en både lätt- snabb- och smakstark middagsrätt med inspiration från det thailändska köket! Bryn nötfärsen i stekpannan tillsammans med salladslök och haricots verts. Blanda ner paneng curryn och låt koka några minuter. Servera med nykokt ris och fräsch isbergssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva salladslöken. Ansa och dela bönorna.
  3. Bryn färsen i oljan i en stekpanna. Tillsätt salladslök och bönor och fräs lite till. Blanda ner paneng curry och låt koka några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär salladen och servera till färsen och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Har man en halv citron hemma kan man pressa den och droppa över salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 150 g haricots verts
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 400 ml paneng curry
  • salt och peppar
  • 1 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2828 kJ / 681 kCal