Färs i paneng curry
Här bjuder vi på en både lätt- snabb- och smakstark middagsrätt med inspiration från det thailändska köket! Bryn nötfärsen i stekpannan tillsammans med salladslök och haricots verts. Blanda ner paneng curryn och låt koka några minuter. Servera med nykokt ris och fräsch isbergssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g haricots verts (bönor)
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
400 ml paneng curry
salt
peppar
1 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2828 KJ / 681 kCal
Fett32 g
Salt3.57 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Kommentarer
Helt obegripligt recept för alla som inte beställde den matkassen. Paneng curry är ju inte en vätska, utan en kryddblandning. Om rätten innehåller någon färdig blandning i vätskeform borde det ju specas vad det är.. :(
Elin
2017-10-30Hej Elin! Det är en konservburk, som innehåller vätska, så där kommer vätskan in. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-31Hej Therese B! Visst skulle panengen vara med i kassen! Butiken måste ha missat det, tyvärr. Men gå gärna tillbaka och säg till om det så får du säkert en då.
Redaktionen
2014-10-10Jättegott! Lite tråkigt utseende men mycket gott :)
Karin
2014-10-09