Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön sparrissoppa

Sparrissoppa är en mjuk och len soppa tillagad av ingredienser som lättcrème fraiche, sparris, mynta och vitt vin. Soppans vackra färg och underbara smak gör att den passar perfekt både till festligare tillfällen och till vardagsmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kycklingfond, vin och vatten. Låt sjuda i 7-8 minuter. Vispa i crème fraichen.
  2. Skär sparrisen i bitar och spara sparristopparna vid sidan. Lägg sparrisen i soppan, koka upp. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka bladen från myntan och finhacka dem. Rör ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela sparristopparna i djupa skålar. Häll över den varma soppan. Klicka i myntayoghurten.

För alla

Soppan är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk. Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och matyoghurt mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Servera gärna med krutonger eller färskt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 paket tinad fryst grön sparris (à 200 g)
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 540 kJ / 130 kCal