Grön sparrissoppa

Sparrissoppa är en mjuk och len soppa tillagad av ingredienser som lättcrème fraiche, sparris, mynta och vitt vin. Soppans vackra färg och underbara smak gör att den passar perfekt både till festligare tillfällen och till vardagsmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kolhydrater6 g
Protein4.5 g
Kommentarer
8 stTyckte den blev tunn så jag tig i lte vispad grädde som jag hade över. Syrlig i överkant. Men fullt ärbar!
Maritta
Lite klen i smaken men den funka. Ska nog prova ha i mer hela bitar av sparris och ev bacon nästa gång.
Louise
Jätte god.lätt och snabb att göra .En stor favorit soppa. Mycket god med bacon eller stekt winerkorv.Tack
Kristina
Så himla god! Bakade "brytbröd med parmesan" som jag serverade till soppan. Succé!
Cheree
Jag kunde inte få tag i mynta men använd stekt bacon istället. Soppan i sig blev ytterst välsmakande och är nu en av mina favoritsoppor.
Agneta
Jag bytte ut myntan mot lite rökt lax. Det blev väldigt gott
Åsa
Koka sparrisen tillsammans med vätskan och ha i några matskedar vetemjöl så blir det mycket bättre.
Johan
Just avnjutit sparrisspoppan till påskmiddagen. Missade ha vitvin, tog lite sake´. Blev ingen stuns Med lite grädda, maisenaredning och i slutet även lite cayenpeppar, blev det en mycket god soppa.
Mats