Rimmad kyckling med dragonsås
Härligt vårfräsch rätt med finstämda smaker! Ju längre tid du låter kycklingen rimma desto saftigare blir den. Såsen är en variant på klassisk béarnaise men extra smidig eftersom den är kallrörd. Gör den gärna en dag i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk salt
500 g späda morötter
1 knippe sparris (à 250 g)
1 l vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
Dragonsås
2 msk finhackad schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad färsk dragon eller torkad (1 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 krm salt
1/2 krm nymalen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fina färger och en riktigt god kyckling! Dock tyckte vi att såsen hade lite för mycket löksmak. Lättlagad och enkelt att hitta råvarorna, vi valde torkad dragon. Nästa gång ska vi prova att rimma kycklingen i saltlake över natten - den här varianten smakar inte rimmad kyckling, men god ändå:-)
Gunilla
2012-04-01Enkel och fräsch rätt som gick hem hos alla som satt vid matbordet! Jag var lite skeptisk till kokt kyckling, men det smakade faktiskt bra. Dock ser den något tråkig ut utan stekyta. Extra plus till såsen, den satte verkligen pricken över i.
Malin
2012-03-18God och lättlagad. Såsen var inte alls dum och blev nästan godare dagen efter. Vi provade med bulgur som passade bra till. Rätten ger en somrig känsla och funkar nog ännu bättre med primärgrönsaker till. Gott med dragon i såsen.
Jessicha
2012-03-15