Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rimmad kyckling med dragonsås

Härligt vårfräsch rätt med finstämda smaker! Ju längre tid du låter kycklingen rimma desto saftigare blir den. Såsen är en variant på klassisk béarnaise men extra smidig eftersom den är kallrörd. Gör den gärna en dag i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingfiléerna med saltet.
  2. Lägg på en tallrik och låt rimma i kylen minst 30 minuter. Fortsätt med såsen.
  3. Dragonsås: Blanda schalottenlök, vinäger och dragon.
  4. Låt stå och dra 5 minuter. Blanda med crème fraiche och majonnäs.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Skrubba eller skala morötterna. Bryt av den torra, nedre delen på sparrisen.
  7. Koka upp vatten och fond i en kastrull. Lägg ner kycklingen. Låt sjuda ca 10 minuter under lock tills den är klar. Ta upp och lägg åt sidan.
  8. Lägg i morötterna i buljongen. Koka dem nätt och jämnt mjuka. Låt sparrisen koka med den sista minuten. Häll av.
  9. Skär kycklingen i skivor. Servera med grönsakerna, dragonsås och gärna bulgur, ris eller kokt potatis. 

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i fonden och majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller amvänd enbart crème fraiche. Kontrollera innehållet i fonden. 
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Kontrollera innehållet i fonden och majonnäsen.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Varm dragonsås: Fräs schalottenlöken i lite smör. Tillsätt dragon och vinäger. Låt koka in 1/2 minut. Rör ner crème fraiche och majonnäs. Ge såsen ett hastigt uppkok.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
  • 1 msk salt
  • 500 g späda morötter
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
Dragonsås
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk hackad färsk dragon eller torkad (1 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer