Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Primör och laxsallad

Den här trivsamma salladen kan du servera både som förrätt eller lättare lunch. Varmrökt lax, sparris och morötter är några av läckerheterna som hittas i salladen. Tillsammans med stekt kavring och dillcrème fraiche är salladen en höjdare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj salladsmixen. Koka sparrispotatisen. Låt den kallna. Skala och skiva potatisen.
  2. Dela morötterna på längden. Koka morötterna och sparrisen i kokande saltat vatten ca 2 minuter. Låt vattnet från grönsakerna rinna av i ett durkslag. Skär sparrisen i bitar.
  3. Skär kavringen i tärningar och stek dem i matfettet. 
  4. Skölj citronen och dillen. Riv av skalet och pressa saften ur citronen. Hacka dillen grovt. Blanda crème fraiche med citronskalet och saften. Tunna ev. ut med lite vatten. Dela laxen i bitar.
  5. Blanda salladen med potatis, morötter, sparris, bröd, dill och lax på ett uppläggningsfat eller i en skål. Ringla över dressingen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse färdig salladsmix
  • 300 g sparrispotatis
  • 1 påse minimorötter
  • 1 knippe sparris
  • 4 skivor kavring
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl dill
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 500 g varmrökt lax
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?