Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortellini med gräddkokt sparris

Denna snabba tortellini med gräddkokt sparris kommer bli en ny favorit! Koka bara ihop din sparris i grädde och kycklingfond och häll den sedan direkt över färsk, nykokt tortellini. Servera din mumsiga måltid med lite smakrik parmesan på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyfta, fräs glansigt i olivolja. Tillsätt vitt matlagningsvin och låt koka ihop. Tillsätt vatten, grönsaks- eller kycklingfond och vispgrädde. Låt koka ihop 7-10 minuter.
  2. Tina fryst sparris. Skär i bitar. Tillsätt sparris i såsen och låt koka med 1 minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Koka färsk tortellini, t ex med spenat- och ricottafyllning, enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, skeda över sås och sparris. Mal över lite svartpeppar och hyvla ev parmesan över.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Fri från gluten om glutenfri specialpasta används.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 paket fryst sparris (à 300 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 paket färsk tortellini (à 250 g)
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan