Morotsbiffar med apelsin- och bönsallad och myntayoghurt

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Morotsbiffar med apelsin- och bönsallad och myntayoghurt

Servera saftiga morotsbiffar på en bädd proteinrik bönsallad med skivad apelsin. Morötternas sötma gifter sig fint med apelsinens friska syrlighet. Toppa med krispiga pumpakärnor och servera med en klick svalkande myntayoghurt.

Morotsbiffar med apelsin- och bönsallad och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 dl  pumpafrön
2 dl  gröna linser
1   paket morotsbiffar (à 360 g)
skal och saft av 2   apelsiner
250 g  tinade vaxbönor
2 dl  tinade sojabönor
ca 70 g  gröna salladsblad
1/2 dl  hackad, syltad ingefära (gari)
2 msk  olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Myntayoghurt

2 1/2 dl  turkisk yoghurt
1/2 dl  grovhackad, färsk mynta
1/2 tsk  spiskummin
1 msk  olja
1/2 tsk  honung

För alla

Kontrollera noga innehållet i biffarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Text och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kokta gröna linser
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäcke på röda linser
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsaksgryta med potatis och linser
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegolasagne med linser
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonarelli med linser och tomat- och olivsås
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linser med citron och soltorkade tomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga