Morotsbiffar med apelsin- och bönsallad och myntayoghurt

4
0
Morotsbiffar med apelsin- och bönsallad och myntayoghurt

Servera saftiga morotsbiffar på en bädd proteinrik bönsallad med skivad apelsin. Morötternas sötma gifter sig fint med apelsinens friska syrlighet. Toppa med krispiga pumpakärnor och servera med en klick svalkande myntayoghurt.

Morotsbiffar med apelsin- och bönsallad och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 dl pumpafrön
2 dl gröna linser
1 paket morotsbiffar (à 360 g)
skal och saft av 2 apelsiner
250 g tinade vaxbönor
2 dl tinade sojabönor
ca 70 g gröna salladsblad
1/2 dl hackad, syltad ingefära (gari)
2 msk olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Myntayoghurt

2 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl grovhackad, färsk mynta
1/2 tsk spiskummin
1 msk olja
1/2 tsk honung

För alla

Kontrollera noga innehållet i biffarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Text och bild i samarbete med Findus.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer