Grön sommarsallad

Laga en fräsch sommarsallad som middag, picknick eller rätt till buffén. Goda gröna grönsaker som haricots verts, sparris och sojabönor toppas med krämig fetaost, en pestovinägrett med parmesan och krispigt fröcrunch. Servera med grillad kyckling eller varmrökt lax för att göra salladen extra matig!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
6 portioner
Pestovinägrett
1/2 dl pesto basilika
1 msk äppelcidervinäger
1 dl finriven parmesan
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
Fröcrunch
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solroskärnor
2 tsk flytande honung
1 tsk olivolja
1 krm chiliflakes
1 tsk flingsalt
2 knippen grön sparris (à 250 g)
300 g haricots verts (bönor)
250 g frysta sojabönor
1 kruka basilika
150 g fetaost
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett28 g
Salt2.02 g
Kolhydrater11 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi är 15 vuxna och 5 barn hur sallad bör jag göra?
Hanna
2025-08-14Hej Hanna! Lite beroende på vad du serverar till men jag skulle sikta på 18 portioner. Tryck på pluset till höger om portionerna så räknar den upp hur mycket du ska använda. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-15Fantastiskt gott! Många berömmande tillrop
Inger
2025-06-30En favorit som jag gjort så många gånger och det kommer att bli fler. Brukar lägga till quinoa eller bulgur men annars är det bara att följa receptet.
Ann-sofie
2025-05-02