Ljummen bönsallad med bacon

52
0
Ljummen bönsallad med bacon

En fräsch grönsallad med lättfrästa sojabönor som gör den matig och proteinrik. De gröna sojabönorna hittar du i frysdisken. Knaperstekt bacon bidrar med krispig sälta. Toppa hela härligheten med senapsdressing och färska örter! Gott till det mesta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Ljummen bönsallad med bacon

Ingredienser

4 portioner
2
paket bacon (à 140 g)
1 kg
tomater (gärna blandade former och färger)
250 g
frysta sojabönor (tinade)
1 msk
smör
2 krm
salt
1 krm
peppar
1 dl
hackade färska örter (t ex timjan, basilika, persilja)

Vinägrette

1 msk
äppelcidervinäger
1 tsk
dijonsenap
3 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.

Gör så här

Tips

Smakar tomaterna inte så mycket? Locka fram den härliga sötman genom att först rosta dem i ugnen med lite olivolja och salt, 15–20 minuter på 225°C.

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2122 KJ / 507 kCal
Fett 39.5 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 9.7 g
Protein 25.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept