Ljummen bönsallad med bacon

Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat
0
Ljummen bönsallad med bacon

En fräsch grönsallad med lättfrästa sojabönor som gör den matig och proteinrik. De gröna sojabönorna hittar du i frysdisken. Knaperstekt bacon bidrar med krispig sälta. Toppa hela härligheten med senapsdressing och färska örter! Gott till det mesta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Ljummen bönsallad med bacon

Ingredienser

4 portioner
2   paket bacon (à 140 g)
1 kg  tomater (gärna blandade former och färger)
250 g  frysta sojabönor (tinade)
1 msk  smör
2 krm  salt
1 krm  peppar
1 dl  hackade färska örter (t ex timjan, basilika, persilja)

Vinägrette

1 msk  äppelcidervinäger
1 tsk  dijonsenap
3 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.

Gör så här

Tips

Smakar tomaterna inte så mycket? Locka fram den härliga sötman genom att först rosta dem i ugnen med lite olivolja och salt, 15–20 minuter på 225°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2122 KJ / 507 kCal
Fett39.5 g
Salt3.48 g
Kolhydrater9.7 g
Protein25.5 g

Testa liknande recept

Grillad grön sparris med ägg- och örtvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjolökspuré med sesam och spiskummin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön sommarsallad
Betyg 4.5 av 5.
116 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade sojabönor
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Green goddess-röra
Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga