Grön riswok | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön riswok

Grön riswok är en god vegetarisk wok på bland annat vattenkastanjer, bambuskott, paprika och ris. Denna smakfulla, wokade risrätt passar utmärkt till vardagsmiddagen eftersom den är enkel och har kort tillagningstid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfröna i en torr, het wok eller stor stekpanna. Lägg upp på ett fat.
  2. Skölj, ansa och skär den vita delen av purjolöken i sneda 1/2 cm breda skivor. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i 1/2 cm breda skivor.
  3. Woka purjolök och paprika i en het lätt oljad wok eller stekpanna i några minuter.
  4. Låt minimajs, vattenkastanjer och bambuskott rinna av. Blanda ner grönsakerna i woken och fräs ihop några minuter. Tillsätt riset och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt.
  5. Skär ananasen i bitar. Blanda samman med soja, sweet chilisås, vatten och 2 msk (för 4 port) av spadet från ananasen. Häll blandningen över woken och rör om. Servera i djupa skålar.
  6. Strö över de rostade sesamfröna. Garnera gärna med något grönt, t ex gräslök eller strimlor av det gröna på purjon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 purjolök (den vita delen, à 30 cm)
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olja
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
  • 1 burk vattenkastanjer (à 227 g)
  • 1 burk bambuskott (à 227 g)
  • 8 dl kokt ris gärna basmati
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk ananas i skivor (à 227 g)
  • 2 msk soja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan