Grön pappardelle med fetaost, morötter och valnötter
Gör din egen gröna pasta. I pastadegen mixas spenat och persilja in och det ger den härligt gröna färgen. Ännu mer färg på tallriken får du när pastan sedan serveras med morötter som skärs långa remsor, precis som spenatpastan. Lite fetaost och rostade nötter på toppen och pastan är klar att serveras
Ingredienser
4 portioner
Pastadeg
4 ägg (motsvarar ca 240 g för 4 port)
65 g babyspenat
20 g bladpersilja
400 g durumvete
2 morötter (à ca 100 g)
2 dl vatten från pastakoket
75 g smör
150 g fetaost
2 dl valnötter eller pumpakärnor
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3354 KJ / 802 kCal
Fett41 g
Salt1.38 g
Kolhydrater74 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer