Grön pappardelle med fetaost, morötter och valnötter

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
0Klimatsmart
Grön pappardelle med fetaost, morötter och valnötter

Gör din egen gröna pasta. I pastadegen mixas spenat och persilja in och det ger den härligt gröna färgen. Ännu mer färg på tallriken får du när pastan sedan serveras med morötter som skärs långa remsor, precis som spenatpastan. Lite fetaost och rostade nötter på toppen och pastan är klar att serveras

Grön pappardelle med fetaost, morötter och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

4 ägg (motsvarar ca 240 g för 4 port)
65 g babyspenat
20 g bladpersilja
400 g durumvete
2 morötter (à ca 100 g)
2 dl vatten från pastakoket
75 g smör
150 g fetaost
2 dl valnötter eller pumpakärnor
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3354 KJ / 802 kCal
Fett41 g
Salt1.38 g
Kolhydrater74 g
Protein29 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spenatsallad med valnötter, russin och ädelost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spenat- och valnötssalsa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor
Betyg 4 av 5.
63 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ricottapasta med brynt smör och salvia
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med ostsås och blomkål
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och valnötspasta
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga