Panzanella - italiensk brödsallad

4
0
Panzanella - italiensk brödsallad

Tomater spelar huvudrollen i den italienska salladen panzanella som är en perfekt sommarlunch. Tomat, inlagd paprika, gurka och oliver smaksätts med en fräsch vinägrett och blir matigare och godare tillsammans med det rostade brödet. Toppa med basilika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Panzanella - italiensk brödsallad

Ingredienser

4 portioner
4
skivor ljust surdegsbröd
2 msk
olivolja
800 g
tomater (gärna olika färger)
1
gurka (à 350 g)
1
burk inlagd grillad paprika (à 200 g)
1
vitlöksklyfta
2 msk
rödvinsvinäger
1/2 dl
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
1 dl
oliver
1/2
förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
1
kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Receptet har uppdaterats Juni 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1748 KJ / 420 kCal
Fett 33 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 22 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept