Grön panzanella

Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Grön panzanella

Den oemotståndliga italienska brödsalladen panzanella består traditionellt i huvudsak av tomater. Här har vi gjort en grön version av den matiga salladen med gurka, sparris och sockerärtor som på klassiskt vis serveras med krutonger, sardeller och örter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Grön panzanella

Ingredienser

6 portioner

Krutonger

4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
250 g grön sparris
150 g sockerärtor
2 gurkor
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl oliver
1 förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
3 dl plockade örter (t ex basilika , mynta och dill)

Gör så här

00:10:00
00:00:30
00:00:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Dressingen blev för stark med vitvinsvinäger, fick kompensera med rejäl klick honung. Anv sardellkräm ist, lättare att blanda. Tycker personligen att man inte behöver skrapa bort kärnhuset på gurkan. I övrigt en god sallad.

    Shiva

  • Vi ersatte sardellerna med kapris för att göra salladen vegetarisk. Gott!

    Karin

  • Finfördelade sardellerna men det blev lite för mycket. Kunde ha uteslutits helt enligt vår mening.

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi705 KJ / 168 kCal
Fett8 g
Salt1.7 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Bucatini med sardell och pangrattato
    Betyg 4 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Caesarsallad med rostade kikärtor
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Caesarsallad med svartkål
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Panzanella - italiensk brödsallad
    Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad