Krämig pasta med fläskfilé
Krämig pasta kan vi aldrig få nog av! I denna ljuvliga pasta med fläskfilé adderar vi champinjoner och soltorkade tomater som får koka ihop med grädde för krämighet. Addera citron för lite syrlighet och spenat för lite grönt och servera med en god riven parmesan och basilikablad.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
salt
svartpeppar
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 dl vispgrädde
4 portioner tagliatelle
2 tsk majsstärkelse
2 tsk vatten
1 citron (finrivet skal och saft till smaksättning)
65 g babyspenat
Till servering
riven parmesan
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3069 KJ / 733 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater60 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Hela familjen åt upp allt och det blev inte ens över till matlåda heller. Kommer göra denna maträtt igen.
Caroline
2024-07-27Riktigt gott!
Philip
2024-06-14Tyckte inte det smakade mycket hällde chili pulver på det så blev det bättre
Ida
2024-06-08