Spaghetti bolognese

57
0
Spaghetti bolognese

En italiensk, och svensk, klassiker står på kvällens meny! En härlig bolognese som får sin smak från vitlök, oregano och sin sälta från soja. Servera sedan köttfärssåsen med spaghetti al dente och toppa med fräsch ruccola. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018

Spaghetti bolognese

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
2 tsk oregano
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 msk japansk soja
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
4 port spaghetti
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Lägg upp spaghettin som ett proffs! Stoppa ner en stekpincett och snurra runt i pastan tills du får tillräcklig mängd. Lägg upp på tallriken.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2789 KJ / 666 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 80 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden