Spaghetti bolognese
En italiensk, och svensk, klassiker står på kvällens meny! En härlig bolognese som får sin smak från vitlök, och oregano och sin sälta från soja. Servera sedan köttfärssåsen med spaghetti al dente och toppa med fräsch ruccola. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 gul lök
ca 500 g nötfärs eller blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 msk japansk soja
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
4 port spaghetti
65 g rucola eller annan grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2789 KJ / 666 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein40 g
Kommentarer
Jätte god men rinnig, kanske ska vara så
Ida
2024-11-03Mycket populärt av ungdomarna, Hyfsat enkelt att tillaga
Åke
2023-11-02