Spaghetti bolognese

Betyg 3.9 av 5.
91 personer har röstat
2
Spaghetti bolognese

En italiensk, och svensk, klassiker står på kvällens meny! En härlig bolognese som får sin smak från vitlök, och oregano och sin sälta från soja. Servera sedan köttfärssåsen med spaghetti al dente och toppa med fräsch ruccola. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018

Spaghetti bolognese

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 gul lök
ca 500 g nötfärs eller blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 msk japansk soja
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
4 port spaghetti
65 g rucola eller annan grön sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Jätte god men rinnig, kanske ska vara så

Ida

2024-11-03

Mycket populärt av ungdomarna, Hyfsat enkelt att tillaga

Åke

2023-11-02

Näringsvärde per portion

Energi2789 KJ / 666 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Köttbullar med oregano och spaghetti
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med linsbolognese
Betyg 4.5 av 5.
382 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärssås med spaghetti
Betyg 4 av 5.
357 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkål- och svampbolognese
Betyg 4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med köttfärssås och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fotbollognese
Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga