Spaghetti bolognese

Betyg 3.9 av 5.
74 personer har röstat
0
Spaghetti bolognese

En italiensk, och svensk, klassiker står på kvällens meny! En härlig bolognese som får sin smak från vitlök, oregano och sin sälta från soja. Servera sedan köttfärssåsen med spaghetti al dente och toppa med fräsch ruccola. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018

Spaghetti bolognese

Ingredienser

4 portioner
1   morot
1   gul lök
ca 500 g  nötfärs
1 msk  olivolja
2 tsk  oregano
1   förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
3 dl  vatten
2 msk  tomatpuré
1/2 msk  japansk soja
1   köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
4   port spaghetti
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Lägg upp spaghettin som ett proffs! Stoppa ner en stekpincett och snurra runt i pastan tills du får tillräcklig mängd. Lägg upp på tallriken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2789 KJ / 666 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Köttfärssås med spaghetti
Betyg 3.9 av 5.
321 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bolognese med kycklinglever
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med köttfärssås och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti bolognese med rosmarin
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärssås och spaghetti
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti Bolognese med citron
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga