Marry me halloumi

Betyg 4.5 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Marry me halloumi

Ur vägen marry me chicken, här är marry me halloumi! Alltså gyllene halloumi i krämig sås med soltorkade tomater, spenat och risoni. Allt tillagas i samma panna och toppas med basilika. Så gott att du riskerar att bli friad till!

En djup tallrik med krämig halloumigryta toppad med baslika på ett träbord och linneservett vid sidan om.

Ingredienser

4 portioner
400 g halloumi eller grillost
2 msk olivolja
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflakes
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 3 dl risoni
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven parmesan ( + extra till servering)
1 kruka basilika
1 förp färsk bladspenat (à 65 g)
1/2 citron (ca 1 msk juice för 4 port)
salt
svartpeppar

Till servering

sallad

Gör så här

00:01:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Oj oj vad gott det här var! Supersmidig tillagning!

    Cecilia

  • Det smakar bra men det jag landade med var en kladdig gröt och då snålade jag ändå med vattnet. Lite tydligare instruktioner kan nog vara på sin plats här. Hade också inte I något salt alls och det blev ändå salt så det räcker.

    Dan

  • Jättegott, mindre chiliflakes bara och koka risonin lite längre så blir det krämigare. Mums filibabba.

    Jeanette

  • Kanon !!! La en potatis då det var kommentarer om för salt, funkar.

    Sören

  • Idiotrecept, extremt överdrivet salt, oätligt

    Theodor

  • Hade inte parmesan så jag tog västerbottensost istället och det blev jättebra

    Irene

  • Lade även i en stor matsked honung 🍯 för rundare smak

    Anette

  • Jag stekte Halloumin och ställde sedan undan den. Den blandade jag i sist sen när allt var klart. Istället för buljongtärning hade jag i 3 msk fond, blir inte lika salt då. Risonin behöver koka ihop 8-10 minuter, annars blir den för lös. Ska bli som en lös Risotti i konsistens innan man blandar ner grädden.

    Monica

  • Gott, mer som risotto än en pastarätt. Var också toppen som matlåda dagen efter!

    Clara

  • Vi tillsatte inget salt, ändå blev det otroligt salt, nästan svårt att äta. Gick åt rikligt med dryck.

    Samuel

Näringsvärde per portion

Energi4139 KJ / 987 kCal
Fett64 g
Salt6 g
Kolhydrater63 g
Protein41 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halloumigryta satay
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grekisk bowl
    Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinigryta med rosmarin och paprika
    Betyg 4.2 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majs- och halloumigryta
    Betyg 3.8 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad