Marry me halloumi

Ur vägen marry me chicken, här är marry me halloumi! Alltså gyllene halloumi i krämig sås med soltorkade tomater, spenat och risoni. Allt tillagas i samma panna och toppas med basilika. Så gott att du riskerar att bli friad till!

Ingredienser
4 portioner
400 g halloumi eller grillost
2 msk olivolja
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflakes
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 3 dl risoni
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven parmesan ( + extra till servering)
1 kruka basilika
1 förp färsk bladspenat (à 65 g)
1/2 citron (ca 1 msk juice för 4 port)
salt
svartpeppar
Till servering
sallad
Gör så här
00:01:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4139 KJ / 987 kCal
Fett64 g
Salt6 g
Kolhydrater63 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stOj oj vad gott det här var! Supersmidig tillagning!
Cecilia
Det smakar bra men det jag landade med var en kladdig gröt och då snålade jag ändå med vattnet. Lite tydligare instruktioner kan nog vara på sin plats här. Hade också inte I något salt alls och det blev ändå salt så det räcker.
Dan
Jättegott, mindre chiliflakes bara och koka risonin lite längre så blir det krämigare. Mums filibabba.
Jeanette
Kanon !!! La en potatis då det var kommentarer om för salt, funkar.
Sören
Idiotrecept, extremt överdrivet salt, oätligt
Theodor
Hade inte parmesan så jag tog västerbottensost istället och det blev jättebra
Irene
Lade även i en stor matsked honung 🍯 för rundare smak
Anette
Jag stekte Halloumin och ställde sedan undan den. Den blandade jag i sist sen när allt var klart. Istället för buljongtärning hade jag i 3 msk fond, blir inte lika salt då. Risonin behöver koka ihop 8-10 minuter, annars blir den för lös. Ska bli som en lös Risotti i konsistens innan man blandar ner grädden.
Monica
Gott, mer som risotto än en pastarätt. Var också toppen som matlåda dagen efter!
Clara
Vi tillsatte inget salt, ändå blev det otroligt salt, nästan svårt att äta. Gick åt rikligt med dryck.
Samuel